Alternatieve genezer

Wat is het verschil tussen Botox en fillers?

botox

Wat is het verschil tussen Botox en fillers?

Geplaatst op

Wat is het verschil tussen Botox en fillers? Botox is gemaakt van het botulinum neurotoxine, dat de werking van de zenuwen op de spieren blokkeert. Botox wordt gebruikt voor de behandeling van dynamische rimpels, dat zijn de rimpels veroorzaakt door spieractiviteit. Dynamische rimpels zijn de rimpels die je ziet als je je gezichtsspieren aanspant, zoals de rimpels tussen je wenkbrauwen bij het fronsen of de lijntjes over je voorhoofd als je omhoog kijkt of je wenkbrauwen optilt. De lachrimpels in de ooghoek, ook wel kraaienpootjes genoemd, zijn een ander goed voorbeeld van dynamische rimpels.

Botox behandeling

De procedure om een Botox-behandeling uit te voeren is vrij eenvoudig. Een zeer kleine naald wordt gebruikt om de Botox in de rimpelproducerende spieren te injecteren. Er is geen verdoving nodig en de injecties duren meestal slechts 10 tot 15 minuten. Er is geen hersteltijd, hoewel je sommige tijdelijke roodheid of blauwe plekken op de injectieplaats kunt zien. Gemiddeld duurt het drie tot vijf dagen om een effect te zien en tot 3 weken om de maximale resultaten van Botox te zien. De resultaten duren meestal ongeveer drie maanden.

Fillers

Fillers zijn complementaire procedures – ze zijn niet hetzelfde als Botox en moeten niet aan hetzelfde worden gedacht. Terwijl Botox wordt gebruikt om dynamische rimpels te behandelen, worden fillers gebruikt voor statische rimpels en om het volume te vergroten. Statische rimpels of lijnen zijn rimpels of lijnen die zelfs in rust te zien zijn, zoals de nasolabiale plooi die van de zijkant van de neus naar de mondhoek aan elke kant loopt of marionetlijnen. Fillers worden gebruikt om deze statische lijnen en plooien ‘op te vullen’. Het is belangrijk op te merken dat deze statische rimpels meerdere oorzaken hebben: volumeverlies van het gezicht naarmate we ouder worden of verslapping door de zwaartekracht. Sommige statische rimpels worden geaccentueerd door spieractiviteit, zoals wanneer nasolabiale plooien zich verdiepen bij het glimlachen. Fillers kunnen ook worden gebruikt om de lippen op te vullen of te vergroten en lippenstiftbloedlijnen te behandelen.

Veelgebruikte fillers zijn onder andere:

  • Collageen: Een natuurlijke stof die bekend staat als een eiwit en die het belangrijkste bestanddeel is van kraakbeen, tanden en botten. Merken als Cosmoderm en Cosmoplast.
  • Hyaluronzuur: Ook een natuurlijke stof die in je lichaam voorkomt; hoge concentraties zijn te vinden in zacht bindweefsel en in de vloeistof rond je ogen, evenals in sommige kraakbeen- en gewrichtsvloeistoffen en huidweefsel. Merknamen zijn onder andere Captique, Perlane, Restylane en Juvederm.
  • Calciumhydroxylapatiet: komt van nature voor in menselijke botten. De merknamen omvatten Radiesse.
  • Polylactisch zuur: Een synthetisch materiaal dat bij injectie de eigen productie van collageen stimuleert. Merken zijn onder andere Sculptra.
    Vullerbehandeling

Fillers zijn tijdelijk, duren ongeveer zes maanden tot meer dan een jaar en moeten worden herhaald om je resultaten te behouden. Het is niet ongewoon om patiënten te zien die een combinatie van statische en dynamische lijnen hebben, dus vaak worden Botox en filler behandelingen samen gebruikt bij gezichtsverjonging. Je plastisch chirurg moet in staat zijn om je te onderzoeken op zowel dynamische als statische rimpels en je een advies te geven over welk middel je waar moet gebruiken.

Gerelateerde berichten

ooglift

Met een ooglift weer zelfverzekerd de straat op

Veel mensen lijden aan handende oogleden. Dat kan door ouderdom komen, maar ook genetisch bepaald zijn. Symptomen zijn hoofdpijn, vermoeide ogen en...

Lees meer

botox

5 tips om een jonger uiterlijk te krijgen

In deze blog geven we je een aantal interessante tips waarmee je in een relatief korte tijd er weer een stuk jonger uit kunt zien. Vul de lippen op...

Lees meer

Over ons

Wil je meer weten over het leven met de natuur en je hierdoor beter voelen? Lees dan zeker de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ alternatieve-genezer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden